Rekrytoituminen Baronan kautta

Meet our pioneers -artikkelisarjassa tutustumme erilaisiin IT-asiantuntijan työtehtäviin ja nyt pääsemme tutustumaan Tommi Rimpiläiseen, joka on elävä esimerkki avoimen hakemuksen voimasta: hän rekrytoitui Barona IT:n kautta GSGroupille itselleen mieleiseen työhön.

 

”Eritoten minua kiehtoi se, että Barona käy jo olemassa olevia kontakteja läpi - potentiaalisia henkilöitä kontaktoidaan sopivan työmahdollisuuden tullen”, toteaa Tommi, joka rekrytoitui Baronan kautta tekniseksi tukihenkilöksi GSGroupille, vaikka ei ollut itse huomannut kyseistä työpaikkailmoitusta.

Tommi Rimpiläinen on ollut pienestä pitäen kiinnostunut tietotekniikasta ja tekniikasta ylipäätään. Hän suoritti autonkuljettajan ammattikoulututkinnon, mutta armeijan jälkeen hän aloitti oppisopimuksella työskentelyn IT-alalla. Hän työskenteli IT-huoltoteknikkona kahdeksan vuoden ajan, jonka jälkeen hän halusi urallaan eteenpäin.

 

TYÖTARJOUS AVOIMEN HAKEMUKSEN KAUTTA

Tommilla oli profiili Baronan työnhakijaportaalissa ja tämän vuoksi häneen oltiin yhteydessä, kun hänen osaamistaan vastaava työtehtävä tuli avoimeksi. Avoin tehtävä ei kuitenkaan tarkemman keskustelun pohjalta vastannut täysin Tommin toiveita, joten hänen kanssaan ei edetty kyseisen tehtävän hakuprosessissa.

Viikon jälkeen tästä häneen oltiin uudelleen yhteydessä, tällä kertaa avoin työ oli sellainen, josta Tommi kiinnostui – ja siitä tulikin hänen nykyinen työtehtävänsä.

”Mieltäni lämmitti suunnattomasti se, että rekrytoija jutteli kanssani kauan ja oli oikeasti kiinnostunut siitä, mitä haluan tehdä jatkossa ja otti asiakseen toimittaa yhteystietoni eteenpäin.”

 

MIKÄ ON PARASTA  TYÖSSÄSI?

Tommin työhön eli teknisen tukihenkilön työtehtäviin kuuluu pääsääntöisesti GSGroupin asiakkaiden käyttötuki sekä omien ja yhteistyökumppaneiden asentajien tukeminen paikanninlaitteiden asennus-, korjaus- ja vikatilanteissa.

Parasta Tommin mielestä GSGroupilla työskentelyssä on heidän oma tuotekehityksensä ja omat tuotteet. GSGroup kouluttaa aktiivisesti työntekijöitään yhdessä laitevalmistajien kanssa ja näin varmistavat työntekijöidensä ajantasaisen ja huippuluokkaisen osaamisen.

Tommi viihtyy IT-alalla ja asiakasrajapinnassa ja hän saa suurta iloa siitä, että asiakkaat tuntevat itsensä arvokkaiksi ja tärkeiksi.

”Loppupeleissä asiakas maksaa palkkasi.”

 

Baronan hakuprosessi oli Tommista erittäin sujuva ja häntä kiehtoi se, että Barona käy jo olemassa olevia kontakteja läpi ilman, että hakijoiden tarvitsee erikseen hakea tiettyyn työpaikkaan – potentiaalisia henkilöitä käydään omatoimisesti läpi.

”Mikäli jään joskus työttömäksi olen varma siitä, että pidän Baronan profiilin ajan tasalla”, Tommi sanoo.

 

Aiheet: Työntekijätarina tech

Kirjoittanut:

Tommi Rimpiläinen

Uusimmat kirjoitukset