Uramahdollisuudet - Barona IT

IT_lahituki800x365

 

Oletko jo IT asiantuntija? 

Työllistämme paljon kokeneita osaajia, joille voimme tarjota haastavampia urapolkuja erilaisten asiantuntijatehtävien kautta. Vaativimpia asiantuntijatehtäviä ovat esimerkiksi ylläpidon, suunnittelun, projektinhallinnan tai testauksen tehtävät. Kauttamme on mahdollista työllistyä muun muassa seuraaviin rooleihin: 

tietoliikenneasiantuntija, palvelukehittäjä, tietoturvapäällikkö, projektipäällikköjärjestelmäasiantuntija, ohjelmistoasiantuntija, DevOps-asiantuntija, IT-palveluasiantuntija, SCCM-asiantuntija, Linux-asiantuntija, IT-Specialist.

Löytyisikö kauttamme sinulle seuraava askel työelämääsi? Katso kaikki avoimet työpaikkamme tästä tai kerro meille, mitä juuri sinä haluaisit tehdä työksesi seuraavaksi!

 

Oletko IT urasi alussa oleva henkilö? 

Osa työntekijöistämme työllistyy jo opintojensa aikana esimerkiksi osa-aikaiseksi IT-tuen työntekijäksi ja kehittyy asiantuntijaksi kanssamme. Opiskelujen ohella on jo hyvä kartuttaa työkokemusta, ja sitä kautta selventää myös itselle, mikä juuri sinua kiinnostaa ja millaiseksi osaajaksi haluat kehittyä. Työelämässä pääsee konkreettisesti näkemään monenlaista tekemistä jopa ison organisaation koko IT-osaston ja eri teknologioiden näkökulmastaMeillä aloittavan IT-alan osaajan työura alkaa usein ”1. tason” IT-tuen työtehtävistä, jotka pitävät sisällään mm. lähitukitehtäviä, IT-asentajan tehtäviä tai etätukitehtäviä eli service desk -rooleja.

Nämä ovat työtehtäviä, jotka toimivat monesti IT-alan osaajille ns. ponnahduslautana vaativimpiin asiantuntijatehtäviin. Monet löytävät itselleen myös pitkäaikaisen uran 1. tason IT-tuesta, sillä IT-tuen tehtävissä kohtaat päivittäin uusia asioita tekniikan parissa.  

Mistä siis kannattaa lähteä liikkeelle? Alle olemme kuvanneet erilaisia vaihtoehtoja, joiden kautta sinun on mahdollista kehittyä IT alan asiantuntijaksi, oli sitten tavoitteenasi kasvaa teknisen tuen ammattilaiseksi tai muihin IT-alan tehtäviin.

IT-tuki Tier/taso 1: esiasennus, etätuki, lähituki, liikkuva tuki: 

  • Millaista on esiasennustyö? Esiasennustyö voi olla esimerkiksi erilaisia tietokoneiden esiasennustöitä, kuten laitteen käyttökuntoon valmistelemista komponentteineen ja ohjelmistoineen, ennen sen päätymistä loppukäyttäjälleen.  
  • Millaista on roll-out työ? Roll-out projektissa työhön kuuluu esimerkiksi Windows -työasemien asentaminen ja konfigurointi, erilaisten vastaantulevien tietoteknisten ongelmien ratkominen, työasemien tietojen varmuuskopiointi sekä käyttäjien opastaminen asiakkaan tiloissa projektiluontoisesti.
  • Millaista on service desk työ? Service deskissä vastaanotat yritysasiakkaiden tukipyyntöjä ja ratkaiset niitä etänä monikanavaisesti, usein myös etähallintatyökalujen avulla. Tässä työssä palvellaan asiakkaita pääsääntöisesti puhelimitse sekä sähköpostitse. 
  • Millaista on lähituen työ? Lähituessa työskennellään pääsääntöisesti asiakkaan tiloissa paikan päällä. Lähituen työ voi olla vaativampaa ja roolissa saatat vastata osittain myös järjestelmien, palvelimien ja verkkojen ylläpidosta. Näissä tehtävissä vastuu kasvaa, ja olet usein päivittäin yhteyksissä loppuasiakkaiden kanssa, jolloin myös asiakaspalvelutaitosi korostuvat. 
  • Millaista on liikkuva lähituentyö? Tämä työtehtävä on usein lähituen kanssa sisällöltään saman kaltainen, mutta liikkuvassa lähituessa pääset monesti työskentelemään eri asiakkaiden tiloissa, jolloin verkostoidut suoraan asiakasyritysten kanssa. Monesti nämä ns. loppuasiakkaat ovatkin työllistäneet hyviä lähituen henkilöitä suoraan itselleen. Koska työ on liikkuvaa, tehtävät edellyttävät usein oman auton käyttöä sekä halukkuutta viettää jonkin verran aikaa myös ratin takana.  

1. tason tuen tehtävistä, sinulla on loputtomat mahdollisuudet edetä kiinnostuksesi ja kehittymishalusi mukaan aina vain haastavampiin tehtäviin tuen parissa. Alla muutamia esimerkkejä, millaisiin rooleihin voit työllistyä:

IT-tuki Tier/taso 2:  IT Specialist/IT asiantuntija, 2. tason tuen työntekijä, ohjelmistoasiantuntijat, työnohjaustehtävät 

IT-tuki Tier/taso 3: tietoliikenneasiantuntija, palveluiden kehittäjä, tietoturvapäällikkö, projektipäällikkö, järjestelmäasiantuntija, IT-palveluasiantuntija, SCCM-asiantuntija, DevOps-asiantuntija, Linux-asiantuntija


Joel2Joel Rönkkö - Account Manager
joel.ronkko@barona.fi 
+358 40 086 3521


 

Aiheet: Techsupport

Kirjoittanut:

Joel Rönkkö

Uusimmat kirjoitukset