10-vuotta it tuen tehtävissä

Meet our pioneers -artikkelisarjassa tutustumme erilaisiin IT asiantuntijan työtehtäviin. Nyt pääsemme tutustumaan Heidi Saloilaan, joka  on työskennellyt Baronalla IT-tuessa jo lähes 10 vuoden ajan. Lue, mikä häntä yhä motivoi työssään ja mitä osaamista lähituessa on tänä päivänä oltava.

 

Heidi Saloilan työtehtävät koostuvat monipuolisista it-tuen tehtävistä ja käytännössä hän auttaa kaikkia, jotka tarvitsevat IT-apua. Hänen päivänsä täyttyvät muun muassa koneiden asennuksista, ongelmien selvittelystä, oikeuksien muokkauksista, verkkoasennuksista ja erilaisista esiasennuksista. Hänelle on 10 vuodessa kertynyt osaamista jo huimasti, mutta silti hän kokee oppivansa jatkuvasti lisää, sillä jokainen päivä on erilainen. Heidi kertoo pitävänsä omassa työssään eniten siitä onnistumisen tunteesta, kun saa selvitettyä ongelman tai ratkaistua jonkun vaikean jutun.

 

"Myös IT-tukihenkilölle Google on välillä paraskaveri, sieltä löytää kaikkeen vastauksen!"

 

MILLAINEN OSAAJA PÄRJÄÄ IT-TUEN TEHTÄVISSÄ?

”Tässä tehtävässä pitää olla kiinnostus tekniikkaa ja asiakaspalvelua kohtaan, sillä pääsee jo pitkälle. Koen, että teknisestä pohjakoulutuksesta on työssäni hyötyä, mutta itse työn oppii vain tekemällä. Tyyppinä näissä hommissa pärjää hyvällä palveluasenteella varustettu henkilö, jolla on monipuolinen järjestelmäosaaminen”, Heidi kertoo.

Heidin mukaan varmuus työhön tulee tekemisen kautta: samat ongelmat toistuvat ja monesti ongelmat ovat aika samankaltaisia keskenään. Ne noudattavat usein tiettyä kaavaa ja niiden ymmärrykseen tarvitaan ongelmanratkaisutaitoja ja loogista päättelykykyä, jotta pystyy hahmottamaan syy-seuraus-suhteita. Tekniikat ja prosessit tulee myös ymmärtää, jotta pystyy hahmottamaan miten asioiden kuuluisi niin sanotusti normaalisti mennä ja jos ei mene, mikä siinä voisi olla taustalla. Kaikkeen on aina syy, sen löytäminen voi vaan välillä olla todella hankalaa.

 

ALA MUUTTUU KOVAA VAUHTIA MYÖS IT-TUEN PARISSA

”Ala on muuttunut valmistumisestani paljon. Nykyään pystytään tekemään paljon myös etänä ja lähitukea käytetään vain, jos jokin asia ei ratkea etäyhteyksillä. Kaikki muuttuu kovaa vauhtia ja tämän työn kautta oppii itsekin jatkuvasti uutta”, Heidi sanoo.

”Kun vastaan tulee uusi juttu, niin siihen perehdytään ja tätä kautta tavallaan pysyn myös ajan hermoilla alan muutoksista. Päivitysten mukana muutokset tulevat väkisinkin vastaan.”

Heidi pitää työssään eniten siitä onnistumisen tunteesta, kun hän saa selvitettyä ongelman tai ratkaistua jonkun vaikean jutun. Hän sanookin: ”Siitä tulee tosi hyvä fiilis, kun saa autettua. Tuen käyttäjät ovat täällä myös todella mukavia, mikä vaikuttaa paljon toki omaan tekemiseen. Paljon on myös omasta palveluasenteesta kiinni: mikäli asiakkaalle välittyy, että yrität aidosti auttaa häntä parhaasi mukaan, he yleensä malttavat odottaa, mikäli ongelma vaatii syvempää perehtymistä asiaan.”

Heidin mielestä myös työn itsenäisyys on yksi parhaista asioista, vaikka aikataulut usein muuttuvat useaan otteeseen päivän aikanakin. Työssä pääsee tutkimaan ja ihmettelemään vastaantulevia ongelmia ja ratkomaan niitä itsenäisesti. Tiettyä suunnitelmallisuutta tekeminen vaatii, jotta työt tulee tehdyksi.

Aiheet: Työntekijätarina tech

Kirjoittanut:

Heidi Saloila

Uusimmat kirjoitukset